هنر آشپزی

دستور العمل های پخت و پز

هنر آشپزی

دستور العمل های پخت و پز

اقوام مختلف در ایران - چه قومیتی در ایران وجود دارد؟

گروه های قومی ایران

ایران فقط یک کلمه است اما آنچه در مرزهای خود ارائه می دهد فراتر از تصور و تصور است. من فقط در مورد فرهنگ حیرت انگیز ، تاریخ ، معماری منحصر به فرد یا حتی ماهیت برجسته آن صحبت نمی کنم بلکه در مورد بسیاری از قومیت ها ، که در درون آن است ، صحبت می کنم. این خیلی عجیب است که این اقوام مختلف ایرانی توانسته اند دور هم جمع شوند و در اینجا زنده بمانند. اما شاید اگر نگاهی کوتاه به تاریخ ایران بیندازید ، این تنوع چندان عجیب به نظر نرسد. آنها آن را یکی از مهد فرهنگ ها می نامند. در طول تاریخ ، ایران زمین های زیادی را از ایتالیا تا چین ، از مصر تا روسیه لمس کرده است. یک قوم نشانگر انسان‌هایی هستند که از برخی جهات باهم دارای وجه مشترک می‌باشند. از این ویژگی‌ها می‌توانید، به یکسانی زبان و سرزمین محل سکونت اشاره کنید. اما تعجب نکنید، اگر گفته شود برخورداری از رنگ مو، حالت و رنگ چشم، تیرگی و روشنی پوست و یا به‌طورکلی نژاد مشترک نیز عاملی مؤثر می‌باشد. آنگاه اگر قوم دارای منش سیاسی، همچنین تابع فرهنگ و روابط اجتماعی خاصی باشد، قومیت نقش خود را علنی می‌سازد. راستی صبر کنید، شما در ایران، گاه شاهد قومیت‌هایی هستید که پذیرای افراد غیر قوم خود از طریق ازدواج هستند.

دین؛

دین اصلی در ایران اسلام است علاوه بر اینکه مسلمانان ایرانی دو نوع شیعه و سنی هستند. که در قومیت های مختلف ایرانی از نظر تعداد متفاوت است.

محل؛

می توانید از محل اکثر نژادها در ایران در نقشه بالا مطلع شوید. با این حال ، اشتباه نخواهد بود اگر بگوییم می توانیم از هر قومیت برخی افراد را در هر شهر پیدا کنیم.

زبان؛

هر قومیتی در ایران به زبان خود صحبت می کند ، اگرچه برخی معتقدند برخی از آنها فقط گویش هستند. به هر حال ایده قوی برعکس است.

تن پوش؛

یک موضوع بسیار جذاب برای پیگیری در مورد اقوام ایرانی لباس آنهاست. می دونی چرا؟ به دلیل رنگهای جذاب ، جذاب و شاد ، می توانید در لباس آنها ببینید. این یک نوع دیوانگی است زیرا شما می توانید این تم رنگارنگ را تقریبا در هر قومیت ایرانی پیدا کنید. آنقدر جذاب است که در همه آنها روسری برای زنان و کلاه برای مردان پیدا خواهید کرد. به علاوه دامن های جمع شده بلند برای زنان ، شلوارها ، و کمربندهای ارسی برای مردان.

رسم و رسوم؛

برای سنت ها ، من می توانم به شما بگویم که اگر غواصی کنید ، تهی برای آن نخواهد بود ، زیرا تعداد بسیاری از آنها در هر قومیت در ایران وجود دارد. هر سنت یک داستان سرگرم کننده طولانی در پشت خود دارد. رقص یکی از سنتهای اصلی همه این اقوام است که با آوازهای سنتی و آلات موسیقی خود می رقصند. و اشتباه نکنید ، نه تنها هر قومیت رقص و ملودی کاملاً هیجان انگیزی برای خود دارد بلکه آنها نیز به مناسبت های مختلف رقص خاصی دارند.

پارسیان همه ایرانی ها فارس نیستند

زمانی ایران به نام پارس نامیده می شد ، مدتها پیش. در اصل به افرادی که در اطراف دریای خزر زندگی می کردند اینگونه گفته می شد. و بعداً کلی تر شد. امروزه پارسیان در حدود 61٪ بیشترین تعداد را در میان اقوام ایرانی دارند. آنها فارسی یا فارسی صحبت می کنند. بسیاری از آنها را می توانید در شهرهای بزرگی مانند تهران ، یزد ، اصفهان و شیراز پیدا کنید. و آنها مسلمان شیعه هستند.

ترکها ؛ دومین نژاد بزرگ ایرانی

ترک های ایرانی از گروه های مختلفی مانند آذری ها ، ترکمن ها و برخی دیگر از ترک ها تشکیل شده اند که به صورت قبایل واگرا در مناطق مختلف ایران زندگی می کنند. این قبایل اقلیتهای ترک زبان هستند از جمله قشقاییها ، ترکهای خراسانی ، افشار و ترکهای قره ای. اکثریت متعلق به آذری ها هستند که بیشتر جمعیت این استان ها را به خود اختصاص داده اند. آذربایجان غربی و شرقی ، اردبیل ، قزوین ، زنجان و همدان. تقریباً تمام آذری ها مسلمان شیعه هستند.

اگرچه زبانهای آنها ترکی است ، اما هر گروه به یک زبان ترکی غیر یکسان صحبت می کنند. زبان ترکی آذری شباهت زیادی به ترکی دارد. ترکی خراسانی و ترکمن بسیار شبیه ترکمن های ترکمنستان است. ترکمن ها مسلمان سنی هستند.

مردم قشقایی عشایر بودند اما امروزه بیشتر آنها زندگی کم تحرکی دارند. با این حال بخش کوچکی از آنها ثابت مانده است. سبک زندگی عشایری آنها بسیار تغییر کرده است. آنها به زبان قشقایی صحبت می کنند که ریشه در زبان ترکی دارد. قشقایی ها واقعاً افراد خوشبختی هستند که به دنبال هر بهانه ای برای برگزاری مهمانی های سنتی خود و لذت بردن از خود هستند. آنها از مهمانی ، آواز خواندن ، نوشیدن چای و سیگار کشیدن هوکا لذت می برند.

یک داستان مشترک درباره آذری ها ، به خصوص آنهایی که از تبریز هستند ، وجود دارد. ماجرا مثل این است که آنها یک ویژگی برجسته دارند که اصرار دارند فارسی با ایرانی های دیگر صحبت نکنند. و وقتی به آنها می گویید که شما ترک نیستید و زبان آنها را نمی دانید با زبان فارسی صحبت می کنند: "ترکی بیاموزید" !!

کردها ؛ سومین نژاد بزرگ در ایران

کردهای ایران اکثراً مسلمان سونی هستند. آنها کردی صحبت می کنند. اکثریت آنها در کردستان ، ایلام و کرمانشاه زندگی می کنند. نکته جالب این است که برخی از آنها زندگی عشایری دارند. آنها گاو و گله دارند و در فصول مختلف سال مهاجرت می کنند. این خوب است که بدانید ، سالها پیش از سلسله پهلوی ، این افراد یکی از مهمترین نقشها را در حفاظت از مرزهای ایران داشتند. دلیل آنها مسلح شدن برای محافظت از خانواده و گله های خود در برابر حیوانات وحشی یا حمله ناخواسته است. همانطور که می دانید بیشتر اوقات در طبیعت یا جاده ها بودند. وقتی به آنها و سبک زندگی آنها نگاه می کنید می توانید آنها را بسیار وابسته به استقلال و شجاعت ببینید.

تنومردان شلوار گشاد با پیراهن های ساده و کت در بالا می پوشند. آنها کمربند ارسی را به دور کمر و یک عمامه را به دور سر خود می بندند.

زنان یک لباس بلند با جلیقه در بالا می پوشند. آنها نیز روسری می کنند. لباس های آنها با مهره ، سکه های قدیمی و سایر چیزهای براق گلدوزی شده است تا زیبایی آن را دو چندان کند.

 لر چهارمین نژاد بزرگ در ایران

لرها بیشتر شیعه هستند. آنها به زبان لوری صحبت می کنند که یک زبان هند و اروپایی است. آنها در استانهای لرستان ، خوزستان ، بوشهر ، فارس ، کوه گیلو-بوئر احمد ، چهارمحال و بختیاری و اصفهان گسترش یافته اند. گفته می شود که آنها اصالتاً کرد هستند اما سالها پیش کم کم واگرایی آغاز می شود.

همان کردها و قشقایی ها ، برخی از لرها نیز کوچنده بودند. شاید درباره قبایل بختیاری چیزی شنیده باشید. آنها مردم لر با زندگی عشایری و با سابقه ای مشابه سایر عشایر هستند. و اکنون اکثریت در شهر مسجدسلیمان متمرکز شده اند. آنها به گویش بختیاری صحبت می کنند که شاخه ای از زبان لوری است.

مازندرانی ها؛ مردم طبری

مازندرانی ها قبلاً مردم طبری و سرزمین مادری آنها خوانده می شدند ، بخشی از سواحل دریای خزر به طبرستان معروف بود. آنها به زبان مازنی صحبت می کنند اما تقریباً همه آنها فارسی بلد هستند. کشاورزی و ماهیگیری روش اصلی تأمین معاش آنهاست.

گیلک مردم گیل و دیلم

مردم گیلک اشتراکات زیادی با مازنی ها دارند. اگرچه آنها به زبانهای مختلف صحبت می کنند ، اما ریشه آنها یکسان است. در ایران ، کل منطقه در امتداد دریای خزر قبلاً طبرستان نامیده می شد که شامل گیلان و مازندران بود. بنابراین بسیار طبیعی است که زبان ها ، سنت ها ، لباس ها و سبک زندگی آنها بسیار شبیه به هم باشد.

گیلاک ها یا در مرتع در ارتفاعات زندگی می کنند یا در زمین های جلگه ای پایین تر ، نزدیک به دریا زندگی می کنند.

دیلم

اولین گروه ساکن در ارتفاعات "دیلم" نام دارد. بعضی از آنها قبلاً سبک زندگی چوپانی عشایری داشتند و همان داستان دیگر عشایر بود.

بین عشایر دیلم و عشایر قشقایی و بختیاری تفاوت وجود دارد. دیلم ها مجبور نبودند تا قاسقایس و بختیاریس بروند تا جایی با آب و هوای خوب و چمنزارهای مناسب برای گله های خود پیدا کنند. از آنجا که منطقه دریای خزر به عنوان بهشت ​​سبز است.

دیلم هایی که عشایر نیستند در زمین های کشاورزی خود دامداری می کنند یا گندم می کارند.

گیلز

گروه دوم ساکن در اراضی دشت "گیل" نامیده می شوند و کار اصلی آنها کشاورزی بود. امروزه هنوز بیشتر گیل ها در زمین های زراعی خود کار می کنند اما متأسفانه در نتیجه رشد روزمره زندگی شهری ، بسیاری از مزارع بایر مانده اند. کشاورزان قدیمی آنها را برای فروش گذاشته اند. و زمین های کشاورزی به محلی برای ساخت خانه تبدیل می شود. با افزایش تعداد خانه ها ، تعداد مزارع نیز کاهش می یابد.

اینها همه به این دلیل اتفاق می افتد که نیروهای کار جوان شهرهای کوچک را ترک کرده اند و دیگر برای کشاورزی در دسترس نیستند. از طرف دیگر ، جمعیت در حال افزایش است ، نسل جدیدی که تمایلی به کار در مزارع ندارند اما پشت میز کار هستند.

به هر حال خبر خوب این است که گیلاک ها هنوز تأمین کنندگان بزرگ برنج ، غلات ، چای ، توتون و ابریشم در کشور هستند. آنها همچنین موقعیت خود را در ماهیگیری و صادرات خاویار مشترک هستند.

گیلاک ها و مازنی ها مسلمان شیعه هستند.

 مردم بلوچ

بخش کوچکی از جمعیت ایران متعلق به بلوچ قومیت است و آنها مسلمان سنی هستند و در استان سیستان و بلوچستان زندگی می کنند. آنها این استان را با ایرانیانی که شیعه مسلمان هستند شریک هستند.

این استان از نظر بسیاری از ایرانیان چنان منزوی و دور افتاده است. اگرچه این منطقه در برنامه های سفر ایمنی بسیاری از کشورها قرمز است ، اما به نظر می رسد بسیاری از گردشگران صرف نظر از اعلامیه های ایمنی سفر کشورشان ، از این منطقه بازدید می کنند و با ذهنی پر از خاطرات زیبا از مردم فوق العاده مهربان ، مهمان نواز و قلب پر از تجربیات جدید

اینها شناخته شده ترین قومیتهای ایران با جمعیت قابل توجه هستند. تعداد بیشتری وجود دارد که کمتر شناخته شده یا جمعیت کمتری دارند.

مانند تالشی ها که بیشتر آنها در استان گیلان زندگی می کنند و به زبان تالیسی صحبت می کنند. یا مانند تات هایی که در استان قزوین زندگی می کنند و تاتی صحبت می کنند که ریشه در زبان تالیشی دارد.

در کنار برخی ملیت های دیگر ، عرب ها و ارامنه نیز در ایران زندگی می کنند. عرب ها در بیشتر شهرهای مرزی جنوب ایران زندگی می کنند.

مردم ارمنستان سالها پیش به شهرهای مختلف ایران مهاجرت کرده اند. ارمنی ها به زبان ارمنی و فارسی صحبت می کنند. آنها مسیحی هستند ، بنابراین ، در کلیساهای خود نماز می خوانند و سال جدید مسیحیان را جشن می گیرند. معمولاً آنها به هر محله ارمنی در هر شهر "جلفا" می گویند.

لات سفر کوتاه ما را به پایان رسانده و به شما اعلام می کند بعد از ترکیه ، ایران رتبه دوم جمعیت یهودیان را دارد. و بله آنها در شهرهای بزرگی مانند یزد ، اصفهان ، شیراز و تهران زندگی می کنند. حدود 10 هزار یهودی در ایران زندگی می کنند.

در ایران از زمان ورود آریایی ها ، بابلی ها ، سومری ها آغاز شده و تا امروز ادامه داشته است. اگرچه ایرانیان قومی اصلی آریایی هستند ، اما طی سالها در نتیجه تحولات سیاسی و حمله به ملتهای دیگر ، ایران همیشه شاهد یک رویداد بزرگ بود. به عنوان مثال می توان به لشکرکشی اسکندر بزرگ و حمله اعراب به ایران اشاره کرد. بعد ازاسکندر کبیربا ورود به ایران ، سربازان و سربازان یونانی بعداً ازدواج و در این سرزمین ساکن شدند و همچنین حمله اعراب و مسلمانان به ایران ، مهاجرت قبایل عرب به مناطق مختلف ایران آغاز شد.

بلکه در دوره های مختلف تاریخی ، مهاجرت های دیگر توسط ترکان غزنوی ، سلجوقیان و مغول ها انجام می شد. ترکان غزنوی و سلجوقیان که پس از ورود به ایران بیشترین تعداد مهاجران را تشکیل می دادند ، در این کشور باقی ماندند. حمله مغول عامل دیگری در تقلید از نژادهای پرجمعیت مغولی و قبایل تاتار بود که موج جدیدی از ترکیب نژادی را در ایران آغاز کرد. ایران، کشوری چند فرهنگی است و تنوع قومی و زبانی، از ویژگی‌های شاخص آن است. الگوی ملت در این کشور ترکیبی و نامتوازن است؛ بدین‌صورت‌که بخش بزرگی از ملت ، که در یک یا چند ویژگی و خصیصه ترکیبی مشترک اکثریت دارند، هیئت کلی ملت ایران را تشکیل می‌دهد و بخش کوچک‌تری از ملت نیز به علت دارا بودن یک یا چند ویژگی با بخش اکثریت ملت تجانس کامل ندارند و در جایگاه اقلیت، اجزا و پاره‌های کوچک‌تر ملّت ایران قلمداد می‌شوند. 

بنابراین ،در ایران از نظر نژاد یکپارچه نیست و تنوع جمعیتی که قرنها با ترکیب نژادها و تقلیدها ایجاد شده است ، منجر به ظهور فارس ، آذری ، کرد ، لر ، بلوچ ، بختیاری ، تالشی ، ترکمن ، قشقایی شده است. ، شاهسون و اعراب. البته برخی دیگر از اقلیت های قومی نیز به شکل جامعه ای کوچکتر در ایران زندگی می کنند.